středa 11. ledna 2017

Rampouši

Mrzne, až praští - to je informace pro ty z vás, kteří nemáte FB, takže netušíte, jaké mrazy hýbou republikou.

V sobotu u nás bylo minus dvacet tři stupňů, takže ideální počasí na půldenní procházku (to je ironie, zas taková krkavčí matka nejsem). Měli jsme ale se skautíky Tříkrálovou sbírku, Maruška s Bětuškou měly vyrobené koruny a děsně se těšily, tak se nedalo nic dělat.

Jako častokrát  v takové situaci mě pak holky překvapily. Děti, které někdy bolí nožičky i při nákupu v místní Jednotě a zoufale opláčou každý imaginární pupínek, se v těch mrazech statečně probíjely větrem, mávaly pokladničkama, zpívaly My tři králové jdeme k vám a vůbec si nedělaly hlavu z toho, že byly čtyři.

Jen na začátku jsme si musely vzít malý time-out a vysvětlit si znovu, proč a pro koho sbírku děláme. Naše Bětuška si totiž před prvním domem, kde jsme chtěli zazvonit, stoupla a hlasitě zavolala na své kamarádky: "Na co vybíráte? My na nový auto, do toho starýho už se nevlezem a nemáme peníze na nový." Další hřebík to rakve naší dobré pověsti.

Po třech hodinách v mrazu jsme toho měly právě dost, já šla na zbytek dne mrznout domů, Maruška s Bětuškou se ale jen naobědvaly a hned jely s tatínkem na sjezdovku. Lyže jim přinesl Ježíšek a holky se moc těšily, až je vyzkouší.  Z hodiny na svahu s lyžařským instruktorem měly velký zážitek, strašně se jim to líbilo, nejlepší ale byl párek v rohlíku s horkou čokoládou :) Na nějaké větší pokroky v lyžařské technice si ještě chvíli počkáme, ale důležité pro mě je, že je to baví. Příští týden budeme na horách, takže příležitostí k tréningu bude dost a dost.

Domácí příprava na Tříkrálovou sbírku: korunky si vyrobily i Amálka s Rozárkou, ale na koledování jsou ještě malé.



Jediná fotka naší skupinky koledníků, kterou jsem v tom mrazu cvakla:





Bětuška pluží na svahu.




A největší atrakce dne!

Necpat děti nezdravým jídlem má mnoho výhod. Mají například větší šanci být celý život zdravé. A štíhlé, na rozdíl od jejich matky. Super na tom ale taky je to, že když výjimečně nějakou nezdravotu dovolíte, dokážou si ji děti užít naplno!





Žádné komentáře:

Okomentovat