neděle 22. července 2012

24-26/52

No jo, no, nestíhám. Ale fotky a zážitky shromažďuju, takže průběžný fotodeník za tento rok je poněkud nárazový, ale zatím kompletní - a to už je červenec!

24/52 Pokojíček
Nejprve tedy návrat do června. Po příletu z Londýna jsme měli na vzpamatování jen chvíli, před oslavou naroznein jsme chtěli dát dohromady dětský pokoj. Holky mají pro sebe útolný podkrovní pokoj s velkou podlahovou plochou, jenže do jejich narození (i po něm) sloužil jako kombinace pracovny a odkladiště. Gauče a staré matrace jsme nekompromisně vyházeli, vymalovali odvážnou barvou, nalepili samolepky s motivy od Beatrix Potter, doplnili šitými závěsy a mantinely...práce je zatím asi v polovině, ale už se z toho začíná rýsovat hezké místo, kam se intuitivně stahují všechny naše návštěvy.


25/52 Narozeninová party s kamarády
Neměla jsem v úmyslu pořádat na holčičí narozeniny nějakou velkou oslavu, koneckonců ani s dárky se to u nás nepřehání - každá dostala dvě (pečlivě vybrané) hračky.První rok života holek byl ale doslova jako jízda na horské dráze - v žilách adrenalin, hlavu chvíli v oblacích, pak zase sešup dolů a než člověk našel svůj žaludek, už se zase frčí do kopce. A tak jsem cítila potřebu sejít se s těmi, kdo jsou holkám nejbližší a kdo i nás jak v těhotenství, tak po porodu podrželi, modlili se za nás a drželi nám palce, zkrátka nám pomohli ten rok přežít. Díky Bohu, že takových lidí bylo dost. Zahradní party byla příjemná, společnost úžasná, na fotce holky těsně před likvidací dortu (rozvařená jablka s polentou, po tom se můžou utlouct).


26/52 Dortový pokus
Na oficiální rodinnou oslavu se dostavili i děda H. s Alenkou,  prababička a jiní vzácní hosté. Holky dostaly tříkolky a překvapily mě tím, jak bravurně se na nich dokázaly udržet - a jak je to bavilo a pořád baví. A já se odhodlala uplácat svůj první opravdový narozeninový dort včetně marcipánového potahu. Pravda, holky ho ani neochutnaly (kvůli Maruščině ekzému dávám hodně pozor na to, co jí), ovšem mohly se pokochat pestrými barvami (haha) a dospělí si dort celkem chválili. Dost mě překvapilo, že se povedl jak piškot, tak krém a dokonce i doma dělaná potahová hmota. Na estetice do příště ještě zapracuju :)


Žádné komentáře:

Okomentovat