sobota 19. listopadu 2011

Špagetová dýně

Pokračování ságy bedýnka :) Špagetová dýně se vyznačuje tím, že její dužnina se odlupuje po vláknech připomínajíicí špagety. Hromada receptů je na Googlu pod heslem Spaghetti squash, já zkoušela tento:

1. Dýně se upeče doměkka, cca 45 minut při 180 stupních. Vyndat a nechat pořádně vychladnout.
2. Zatím co se peče, udělejte si svou oblíbenou omáčku na špagety. Já dělala bezmasou červenou (rajčata, cibule, česnek, oregano), pro chuť trocha špeku, co zbyl v lednici. Klasika by byla boloňská s mletým masem, prostě to, co vám chutná.


3. Vychladlou dýni rozkrojte, vidličkou odstraňte ty semínka a vláka zprostředka a podélnými tahy  vydlabte dužninu, vzniknou vlákna připomínající špagety.


 





4. Slupku dýně naplňte střídavě vrstvou dužniny (posolenou, můžete přidat pro chuť trochu másla a pepře) a vrstvou omáčky, nahoru sýr a zapečte, dokud sýr nezačně hnědnout.


Jako příloha bílé pečivo nebo bramborová kaše., V Alcronu takovou specialitu asi nepotkáte, ale pokud máíte rádi cukety, dýně vás taky nezklame :)

Žádné komentáře:

Okomentovat